Ogłoszenie

#1 2009-12-18 11:11:22

Dzikusek88

Użytkownik

Punktów :   

Aparat Sony DSLR-A200K

Cześć

Chciałem was zapytać, czy ktoś miał do czynienia z tym aparatem marki sony:

http://magicznaplaneta.pl/dzial/foto/kategoria/?id=92&prod=44596

Wydaje mi się, że jak na to, co sprzęt sobą reprezentuje, jest w całkiem fajnej cenie (zwłaszcza promocyjnej). Ciężko dostać aparat, który miałby tyle możliwości za mniej niż 2 tysiące złotych. A tutaj niespodzianka.

Dlatego pytam was, drodzy forumowicze, co o tym myślicie?

#2 2009-12-21 17:16:24

kwoona

Użytkownik

Punktów :   

Re: Aparat Sony DSLR-A200K

Za mniej niż 2 tysiące złotych możesz dostać super aparat i nie musi być to wcale Sony.
Soniacze to jakaś porażka.
Wiem, co mówię, bo fotografuje dużo i wszystkim co ma migawkę.

Za mniej niż 2k masz też tego Canona, a jest on o wiele wytrzymalszy niż wspomniany przez ciebie Sony.

#3 2009-12-22 13:35:14

myszka24

Użytkownik

Punktów :   

Jeśli Twoim zdaniem jest to dobry aparat dla ciebie to jak najbardziej powinieneś się skusić. Firma jak najbardziej ok chociaż ja wolę osobiście canon. I jeszcze ta cena jak najbardziej przemawia na jego korzyść

#4 2009-12-28 14:53:23

JackDaniels

Użytkownik

Punktów :   

kwoona, w aparatach fotograficznych chodziłoby o wytrzymałość, jeżeli służyłyby one za wozy pancerne dla piechoty, a niestety tak nie jest. Aparat fotograficzny przede wszystkim powinien strzelać piękne, soczyste zdjęcia. Fajnym kompromisem byłby jakiś Nikon, zobacz: http://winmar.pl/k303,Seria_D.html

#5 2009-12-28 19:36:09

kwoona

Użytkownik

Punktów :   

JackDaniels napisał:

kwoona, w aparatach fotograficznych chodziłoby o wytrzymałość, jeżeli służyłyby one za wozy pancerne dla piechoty

Metafora zacna, ale jakże chybiona. Wytrzymałość ma znaczenie szczególnie jeśli fotografuje się w trudnych warunkach. Nie twierdze, że dziukusek88 będzie strzelał foty na szczycie Mont Everestu, ale zawsze możliwe jest, że aparat spadnie ze stołu czy innej wysokości. Wówczas sony się nie sprawdzają, a canony i owszem. Body po prostu mają wytrzymalsze i tyle.
A zaproponowany przez ciebie nikon z Winmaru ma tylko jeden plus - jest z Winmaru
Nikon jest lejm :]

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Google bot last visit powered by Gbotvisit.com licznik odwiedzin stron
Darmowe Ogłoszenia Agro-Centrum I Darmowy Katalog Agro-Centrum I Darmowe Forum Agro-Centrum

Stopka forum

RSS